دکتر کارگر اهم دستاوردهای یک ساله معاونت توسعه و مدیریت منابع را تشریح کرد
دکتر غلامعلی کارگر، معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه علامه طباطبایی اهم دستاوردهای این معاونت را پس از گذشت یک سال از آغاز دوره معاونت خود تشریح کرد.
وی با اشاره به تجارب 17 ساله مدیریتی خود در پست ها و معاونت های مختلف دانشگاه گفت: من تقریبا شناخت کاملی از دانشگاه و شرح وظایف و انتظارات موجود از معاونت توسعه و مدیریت منابع دارم. در قدم اول در یک سال گذشته تلاش کردیم تغییر فرهنگ کاری را در این معاونت مورد توجه قرار دهیم. منظور آن است که این معاونت یک معاونت ریاستی تلقی نشده و یک معاونت پشتیبانی و حمایتی از کلیه ارکان دانشگاه اعم از معاونت ها و دانشکده ها محسوب می شود و این کار را به پشتوانه حمایت بی دریغ ریاست محترم دانشگاه انجام داده و خواهیم داد. لذا کلیه معاونت ها ودانشکده های دانشگاه از حمایت های ما پشتگرم بوده و قادر به خدمت رسانی خواهند بود.
ایجاد نظم اداری و توجه به حرمت و تخصص افراد
دکتر کارگر افزود: یکی از ماموریت های عمده این معاونت ایجاد نظم اداری و چیدمان عادلانه نیروی انسانی در معاونت ها و دانشکده های مختلف با حفظ حرمت و توجه به تخصص آنان بوده تا از توان و تخصص نیروهای دانشگاه به بهترین نحو استفاده شود و آنان با انگیزه کامل وظایف محول شده را انجام دهند. ما تلاش کردیم با همکاری مدیریت امور اداری و کارگزینی این مهم را پیگیری کنیم و علیرغم مشکلات موجود برای جذب نیرو و در برخی موارد تراکم نیرو، تا حد ممکن کارکنان را به شکل عادلانه و مناسب تقسیم کنیم.
اعمال مدیریت حسابداری تعهدی در دانشگاه
وی تاکید کرد: در حوزه مالی متعهد به اعمال مدیریت حسابداری تعهدی هستیم. حسابداری تعهدی اساس و رکن بودجه ریزی عملیاتی است و اعمال آن موجب رعایت عادلانه ردیف های مختلف بودجه در ارکان مختلف دانشگاه شده است. بر اساس گزارش بازرسی کل کشور، دانشگاه علامه طباطبایی یکی از دستگاه های سالم و قانونمند در راستای اعمال مدیریت مالی مناسب بوده و یک دستگاه اجرایی نمونه در سطح استان تهران محسوب می شود.
غلبه بر چالش های ناشی از کرونا
دکتر کارگر گفت: شیوع گسترده ویروس کرونا برای دانشگاه و به خصوص معاونت توسعه و مدیریت منابع شرایط جدیدی ایجاد کرد. اما در نهایت برای سازماندهی نحوه حضور کارکنان، محاسبه اضافه کاری ها، محاسبه حضور کارکنان ، مدیریت و رصد کارکنان مبتلا به کرونا که در قرنطینه هستند و جلوگیری از شیوع گسترده کرونا در میان دانشگاهیان تصمیمات و رویه های مناسبی اتخاذ شد. به لطف خدا و با همکاری و پشتیبانی ریاست محترم دانشگاه، یاری تمامی معاونت ها و دانشکده ها و نیز مساعدت مرکز بهداشت دانشگاه این موضوعات مدیریت شد و در بین کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه شاهد شیوع گسترده ویروس کرونا نبوده ایم. ما این بحران را مدیریت کردیم و بیماری کرونا به شکل افسارگسیخته در دانشگاه رخ نداد.
خرید اقلام بهداشتی و ارتقای زیرساخت های فناورانه
وی همچنین تصریح کرد: به دنبال تعطیلی کلاس های حضوری بعد از شیوع کرونا، یک چالش جدی ضعف زیرساخت های فناورانه بود که فشار مضاعفی بر نیروهای متخصص و بر بودجه دانشگاه تحمیل کرد. اجرای سیاست های قرنطینه و خرید اقلام بهداشتی مانند دستکش و ماسک و الکل و غیره از مواردی بود که در بودجه سال 1398 و 1399 دانشگاه پیش بینی نشده بود و ارقام آن از طریق صرفه جویی معاونت تامین شد و در نهایت مبالغ زیادی برای خرید اقلام بهداشتی هزینه شد و وظیفه اصلی این معاونت که حمایت از برگزاری کلاس های مجازی در سطح دانشگاه بود به خوبی انجام شد و صدها کلاس در هفته در دو نیمسال تحصیلی اخیر برگزار شده است. صرفه جویی های مالی و برخی درآمدهای دانشگاه که در بودجه پیش بینی نشده بود، به کمک ما آمد تا زیرساخت های فنی مورد نیاز کلاس های آموزشی آنلاین در حد مطلوب و در شان دانشگاه علامه طباطبایی تامین شود و این دانشگاه در میان دانشگاه های برتر کشور در این زمینه خوش درخشید. معاونت های محترم آموزشی، پژوهشی، دانشجویی و فرهنگی و اجتماعی دانشگاه نیز از این امکانات بهره مند شدند و جلسات، کلاس ها، نشست ها، وبینارها و غیره خود را در سطوح داخلی و بین المللی با پشتیبانی خوب مرکز فناوری اطلاعات برگزار کردند. دستاوردهای فناورانه دانشگاه و زیرساخت های ایجاد شده در دوره پساکرونا هم قابل استفاده خواهد بود و آموزش مجازی را نیز رونق خواهیم داد تا در آینده بخش های مختلف دانشگاه از این امکانات در ابعاد گوناگون آموزشی، پژوهشی، دانشجویی و فرهنگی و اجتماعی بهره بگیرند.
تسریع روند اجرا و تکمیل طرح های عمرانی
دکتر کارگر گفت: یک بحث کلان دیگر در این معاونت رونق بخشی و تسریع روند اجرا و تکمیل طرح های عمرانی بود. از سال های گذشته طرح های مختلف عمرانی به شیوه های مختلف ناتمام باقی مانده بودند. دانشگاه علامه طباطبایی را می توان دانشگاه پیشرو در زمینه خرج کردن اسناد خزانه دانست. این دانشگاه برای پیشبرد طرح های عمرانی و برگزاری مناقصه های مختلف شرط گذاشت که پول نقد هزینه نکند و اسناد خزانه اسلامی را هزینه کرد و لذا تمامی اعتبارات تخصیص یافته به دانشگاه جذب و اعمال شد و این حاصل حمایت رئیس دانشگاه و همکاری مدیران مالی و فنی و عمرانی دانشگاه بود.
اصلاح بودجه و تهیه شرح شغل همه کارکنان دانشگاه
معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه ادامه داد: در خصوص تشکیلات بودجه و تغییر ساختار اداری تلاش کردیم هم ساختار بودجه ریزی را اصلاح کنیم و هم ردیف های بودجه ای تخصیص یافته را به طور کامل رعایت کنیم. این کار نیز با همکاری و هماهنگی کامل رئیس دانشگاه صورت گرفت. در نتیجه رصد تفریق بودجه به دقت انجام می شود و لذا در برابر دستگاه های نظارتی به خوبی پاسخگو خواهیم بود. تلاش برای تهیه شرح شغل و وظایف کلیه کارکنان دانشگاه نیز در حال انجام است و این کار در مورد معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه انجام شده و آماده ابلاغ و عملیاتی شدن است.
صدور احکام جدید و آموزش ضمن خدمت کارکنان
دکتر کارگر افزود: دانشگاه علامه طباطبایی در اواخر سال 1398 جزء اولین دانشگاه های کشور بود که احکام اضافه حقوق کارکنان و اعضای هیات علمی را صادر کرد و تا سال 1399 احکام یادشده امضا، ابلاغ و مبالغ آنها پرداخت شد. همچنین کلاس های آموزشی مجازی ضمن خدمت برای تمامی کارکنان برگزار شد و در برخی از این کلاس ها در حدود 300 نفر شرکت داشته اند. استقبال کارکنان و تاب آوری و تناسب زیرساخت های فنی در این زمینه موجب افتخار است و لذا می توانیم در دوره پساکرونا هم آموزش های ضمن خدمت آفلاین و آنلاین برگزار کنیم.
حداقل بدهی به اساتید دانشگاه و جذب اعضای جدید هیات علمی
معاون توسعه و مدیریت منابع همچنین گفت: دانشگاه علامه طباطبایی با حمایت رئیس دانشگاه جزء معدود دانشگاه های کشور است که حداقل بدهی را به اساتید حق التدریس دارد. با پرداخت هایی که اخیرا در این زمینه انجام شده، ما در مقایسه با سایر دانشگاه ها کمترین بدهی را داریم و مبالغ کمی باقی مانده که ظرف ماه های آینده پرداخت می شود. اخذ شناسه برای اعضای هیات علمی و کد شناسه برای کارکنان اداری که انجام نشده بود نیز در یک سال اخیر پیگیری شده و بخش زیادی از این کدها را با همکاری مدیریت امور اداری جذب کردیم و تبدیل وضعیت کارکنان و جذب اعضای هیات علمی جدید نیز در حال پیگیری است و پیشرفت های خوبی داشته ایم.
صرفه جویی در هزینه ها
معاون توسعه و مدیریت منابع اظهار داشت: به منظور افزایش صرفه جویی، اتومبیل های در اختیار تمامی مدیران ستادی و صف دانشگاه از آنها گرفته شد و تنها رئیس، معاونان و روسای دانشکده ها کماکان به استفاده از اتومبیل ادامه دادند. در مقابل ماهانه یک میلیون تومان به این مدیران ستادی و صف اختصاص یافت. نتیجه این اقدام نزدیک به یک ملیارد تومان صرفه جویی در هزینه های دانشگاه بود. همچنین معاونت های اداری و مالی دانشکده ها حذف شد که نتیجه این اقدام هم بیش از یک میلیارد تومان صرفه جویی در سال بود. علاوه بر این طرح های دیگری در راستای سیاست گذاری اجرایی دانشگاه به منظور صرفه جویی اجرا شده و خواهد شد.
دکتر کارگر در پایان گفت: در مجموع معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه در یک سال اخیر پیشرفت مناسبی داشته و این موفقیت ها را مرهون پشتیبانی و همراهی رئیس، معاونان، مدیران، اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه است. با توجه به جو صمیمانه و دوستانه در این معاونت و دلسوزی و پشتکار همکاران همگی انگیزه بالایی برای ادامه خدمت رسانی وجود دارد و امیدواریم رضایت حداکثری همکاران را به دست آوریم.
نظر شما :